czerwiec /lipiec 2020
JADŁOSPIS OD DNIA 29.06.2020 DO DNIA 03.07.2020
|
PONIEDZIAŁEK 29.06.2020 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem ,szynka drobiowa z indyka ,pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1080 Węglowodany:148,12g Tłuszcze:33,25g Białko:46,50g |
ŚNIADANIE |
Jogurt owocowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty,pierogi z serem, kompot. |
Nr:1,3,7,9 |
|
|
WTOREK 30.06.2020 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka z masłem,zupa mleczna z musli owocowe,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1259 Węglowodany:175,56g Tłuszcze:42,91g Białko:48,84g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,kotlet schabowy, ziemniaki,młoda kapusta zasmażana, kompot. |
Nr:1,3,7,9 |
|
|
ŚRODA 01.07.2020 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka z masłem,parówki z szynki „Sokołów” na gorąco ,ketchup,kawa inka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1227 Węglowodany:146,46g Tłuszcze:52,96g Białko:45,95g |
ŚNIADANIE II |
Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Pomidorowa makaronem,potrawka z kurczaka z cebulką,ziemniaki,surówka z pekińskiej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 02.07.2020 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,polędwica sopocka,ser żółty,szczypiorek,papryka,kakao, herbata z cytryną. |
Nr:1,6,7 |
Kcal:1445 Węglowodany:152,07g Tłuszcze:66,21g Białko:61,51g |
ŚNIADANIE II
|
Orzechy włoskie/jabłko |
Nr:8 |
|
OBIAD |
Zupa groszkowa,spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym,kompot. |
Nr:1,6,7,9 |
|
|
PIĄTEK 03.07.2020 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem ,twarożek ze szczypiorkiem,kakao,,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1331 Węglowodany:163,59g Tłuszcze:55,85g Białko:51,23g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko/marchewka |
||
OBIAD |
Zupa fasolowa,filet z dorsza smażony na oleju rzepakowym,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,herbata owocowa. |
Nr:1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w posiłkach:(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca