JADŁOSPIS OD DNIA 27.03.2023R DO DNIA 31.03.2023R

Alergeny występujące w posiłkach:

(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)

1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne

10.Nasiona sezamu i produkty pochodne

11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu

na So2

12. Łubin i produkty pochodne

13. Mięczaki i produkty jego pochodne

14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 27.03.2023 DO DNIA 31.03.2023(ŻŁOBEK)

 

PONIEDZIAŁEK 27.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa,

pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:812

Białko:34,47g

Tłuszcze:36,22g

Węglowodany:

87,78g

ŚNIADANIE II

Jabłko pieczone

 

OBIAD

Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną,

kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Budyń śmietankowy

Nr:7

 

WTOREK 28.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Kawa inka na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiow,ogórek ,rzodkiewka, herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:838

Białko:31,90g

Tłuszcze:23,45g

Węglowodany:

138,30g

ŚNIADANIE

Jogurt waniliowy

Nr7

OBIAD

Zupa kalafiorowa, wieprzowina mielona z warzywami,kasza bulgur,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy truskawka

Nr:1

 

ŚRODA 29.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka

z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:881

Białko:44,05g

Tłuszcze:22,62g

Węglowodany:

103,91g

ŚNIADANIE II

Sok marchwiowo-jabłkowy

 

OBIAD

Krupnik ryżowy,kotlet mielony drobiowy,

ziemniaki,surówka z pekinskiej kapusty,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Budyń czekoladowy

Nr;1,7

 

Czwartek 30.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem,twarożek ze szczypiorkiem, kakao,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1090

Białko:48,40g

Tłuszcze:56,32g

Węglowodany:

150,56g

ŚNIADANIE II

Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców

Nr:1,7

OBIAD

Zupa jarzynowa,bitki w sosie chrzanowym,

kasza jeczmienna,surówka z pora i marchewki,

kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt owocowy

Nr:7

 

PIĄTEK 31.03. 2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli,szczypiorek,

herbata z cytryną.

Nr:1,3,4,7

Kcal:706

Białko:33,62g

Tłuszcze:14,89g

Węglowodany:

109,52g

ŚNIADANIE II

Marchew/Jabłko

 

OBIAD

Zupa fasolowa,nalesniki z serem,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt waniliowy

Nr:7

 

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 27.03.2023 DO DNIA 31.03.2023 (PRZEDSZKOLE)

 

 

PONIEDZIAŁEK 27.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa,

pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:919

Białko:35,38g

Tłuszcze:46,86g

Węglowodany:136,14g

ŚNIADANIE II

Banan

 

OBIAD

Zupa wiejska, ryż z jabłkami i bitą śmietaną,kompot.

Nr:1,7,9

 

WTOREK 28.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Kawa inka na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiow,ogórek ,rzodkiewka, herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1036

Białko:44,15g

Tłuszcze:50,31g

Węglowodany:128,54g

ŚNIADANIE

Jogurt waniliowy

Nr7

OBIAD

Zupa kalafiorowa, wieprzowina mielona z warzywami,kasza bulgur,kompot.

Nr:1,7,9

 

ŚRODA 29.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka

z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,

herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:1078

Białko:46,63g

Tłuszcze:37,98g

Węglowodany:143,27g

ŚNIADANIE II

Sok marchwiowo-jabłkowy

Nr:7

OBIAD

Krupnik ryżowy,kotlet drobiowy mielony,ziemniaki,

surówka z pekinskiej kapusty,kompot.

Nr:1,7,9

 

CZWARTEK 30.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem, kakao,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1617

Białko:63,81g

Tłuszcze:62,51g

Węglowodany:199,04g

 

ŚNIADANIE II

Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców

Nr:1,7

OBIAD

Zupa jarzynowa,bitki w sosie chrzanowym,

kasza jeczmienna,surówka z pora i marchewki,

kompot.

 

Nr:1,7,9

 

PIĄTEK 31.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli,

szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr;1,3,4,7

 

Kcal:1256

Białko:64,60g

Tłuszcze:41,70g

Węglowodany:160,29g

ŚNIADANIE II

Jogurt waniliowy

Nr:7

OBIAD

Zupa fasolowa,nalesniki z serem,

kompot.

Nr:1,7,9

 

JADŁOSPIS OD DNIA 20.03.2023R DO DNIA 24.03.2023R

Alergeny występujące w posiłkach:

(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)

1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne

10.Nasiona sezamu i produkty pochodne

11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu

na So2

12. Łubin i produkty pochodne

13. Mięczaki i produkty jego pochodne

14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca

JADŁOSPIS OD DNIA 20.03.2023 DO DNIA 24.03.2023(ŻŁOBEK)

 

PONIEDZIAŁEK 20.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami musli.

Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa,

pomidor,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:772

Białko:33,37g

Tłuszcze:35,68g

Węglowodany:

80,12g

ŚNIADANIE II

Banan

 

OBIAD

Kapuśniak ze słodkiej kapusty,makaron z serem,

kompot

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Krem z kaszy manny

Nr:7

 

WTOREK 21.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Kawa inka na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiow,ogórek ,rzodkiewka, herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:773

Białko:29,56g

Tłuszcze:28,30g

Węglowodany:

96,43g

ŚNIADANIE

Jogurt naturalny ,biszkopty

Nr:1,7

OBIAD

Zupa jarzynowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana ,ogórek kiszony,

kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Jabłko

 

 

ŚRODA 22.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka

z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:881

Białko:44,05g

Tłuszcze:22,62g

Węglowodany:

103,91g

ŚNIADANIE II

Sok marchwiowo-jabłkowy

 

OBIAD

Krupnik ryżowy,kotlet siekany drobiowy,

ziemniaki,surówka z pekinskiej kapusty,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Budyń czekoladowy

Nr;1,7

 

Czwartek 23.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem,serek Danio, kakao,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1090

Białko:48,40g

Tłuszcze:56,32g

Węglowodany:

150,56g

ŚNIADANIE II

Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców

Nr:1,7

OBIAD

Zupa pomidorwa z makaronem,gulasz wieprzowy w sosie własnym,

ziemniaki,surówka z marchewki i pora,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt owocowy

Nr:7

 

PIĄTEK 24.03. 2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli,ogórek kiszony,

herbata z cytryną.

Nr:1,3,4,7

Kcal:803

Białko:33,71g

Tłuszcze:36,57g

Węglowodany:

87,99g

ŚNIADANIE II

Jogus waniliowy

Nr:7

OBIAD

Barszcz czerwony z jakiem,pieczywo,kopytka serowe,

herbata z cytryną.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Mus marchwiowo-owocowy

 

JADŁOSPIS OD DNIA 20.03.2023 DO DNIA 24.03.2023 (PRZEDSZKOLE)

 

 

PONIEDZIAŁEK 20.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami musli.

Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa,

pomidor,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1054

Białko:47,45g

Tłuszcze:42,27g

Węglowodany:172,62g

ŚNIADANIE II

Banan

 

OBIAD

Kapuśniak ze słodkiej kapusty,makaron z serem,

kompot

Nr:1,7,9

 

WTOREK 21.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Kawa inka na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa ,

ogórek ,rzodkiewka,ser żółty,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1089

Białko:48,43g

Tłuszcze:38,07g

Węglowodany:133,97g

ŚNIADANIE

Jabłko

 

OBIAD

Zupa jarzynowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana ,ogórek kiszony,

kompot.

Nr:1,7,9

 

ŚRODA 22.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka

z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,

herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:1078

Białko:46,63g

Tłuszcze:37,98g

Węglowodany:143,27g

ŚNIADANIE II

Sok marchwiowo-jabłkowy

Nr:7

OBIAD

Krupnik ryżowy,kotlet siekany drobiowy,

ziemniaki,surówka z pekinskiej kapusty,kompot.

Nr:1,7,9

 

CZWARTEK 23.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem,serek Danio, kakao,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1617

Białko:63,81g

Tłuszcze:62,51g

Węglowodany:199,04g

 

ŚNIADANIE II

Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców

Nr:1,7

OBIAD

Zupa pomidorwa z makaronem,gulasz wieprzowy w sosie własnym,

ziemniaki,surówka z marchewki i pora,kompot.

 

Nr:1,7,9

 

PIĄTEK 24.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli,

ogórek kiszony,herbata z cytryną.

Nr;1,3,4,7

 

Kcal:1200

Białko:52,18g

Tłuszcze:47,27g

Węglowodany:132,45g

ŚNIADANIE II

Joguś waniliowy

Nr:7

OBIAD

Barszcz czerwony z jakiem,pieczywo,kopyka serowe,

herbata z cytryną.

Nr:1,7,9

JADŁOSPIS OD DNIA 13.03.2023R DO DNIA 17.03.2023R

Alergeny występujące w posiłkach:

(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)

1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne

10.Nasiona sezamu i produkty pochodne

11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu

na So2

12. Łubin i produkty pochodne

13. Mięczaki i produkty jego pochodne

14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca

JADŁOSPIS OD DNIA 13.03.2023 DO DNIA 17.03.2023(ŻŁOBEK)

 

Poniedziałek 13.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Kakao na mleku z miodem.

Pieczywo mieszane z masłem ,szynka drobiowa

z indyka,pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:826

Białko:24,14g

Tłuszcze:25,99g

Węglowodany:

122,82g

ŚNIADANIE II

Marchewka

 

OBIAD

Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną,herbata z cytryną.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt waniliowy

Nr:7

 

Wtorek 14.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.

Pieczywo mieszane z masłem,paszet wieprzowy,

ogórek ,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:997

Białko:41,92g

Tłuszcze:38,83g

Węglowodany:

119,90g

 

ŚNIADANIE

Gratka truskawkowa

Nr:7

OBIAD

Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka w sosie koperkowym,ziemniaki,fasolka szparagowa,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Banan

 

 

ŚRODA 15.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą manną.

Bułka grahamka z masłem,dżem 100% truskawka

jajecznica ze szczypiorkiem,herbata z cytryną.

Nr:1,3,7

 

Kcal:973

Białko:27,21g

Tłuszcze:35,78g

Węglowodany:

119,42g

ŚNIADANIE II

Jogus waniliowy

Nr;7

OBIAD

Zupa kalafiorowa,pieczeń rzymska,ziemniaki,

marchewka z groszkiem,kompot.

Nr:1,4,7,9

PODWIECZOREK

Jabłko pieczone

 

 

CZWARTEK 16.03.2023

 

Kcal:806

Białko:34,86g

Tłuszcze:21,92g

Węglowodany:

127,70g

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kluskami.Pieczywo mieszane

z masłem,wedlina wieprzowa,ser żółty,papryka czerwona i zółta,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

ŚNIADANIE II

Banan

 

OBIAD

Krupnik z kaszą,pulpety drobiowe w sosie własnym,makaron muszelki,surówka z czerwonej kapusty,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt naturalny,biszkopty

Nr;1,7

 

 

PIĄTEK 17.03.2023

 

Kcal:812

Białko:50,02g

Tłuszcze:24,95g

Węglowodany:

108,07g

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi.

Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem ,herbata z cytryną.

Nr:1,7

ŚNIADANIE II

Jogurt owocowy

Nr:7

OBIAD

Zupa fasolowa,filet z dorsza w jarzynach,kasza gryczana,ogórek kiszony, herbata owocowa.

Nr:1,4,7,9

PODWIECZOREK

Sałatka owocowa

 

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 13.03.2023 DO DNIA 17.03.2023 (PRZEDSZKOLE)

 

 

Poniedziałek 13.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Kakao na mleku z miodem.

Pieczywo mieszane z masłem ,szynka drobiowa

z indyka,pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:997

Białko:40,45g

Tłuszcze:39,12g

Węglowodany:129,31g

ŚNIADANIE II

Marchewka

 

OBIAD

Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną,herbata z cytryną.

Nr:1,7,9

 

WTOREK 14.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.

Pieczywo mieszane z masłem,paszet wieprzowy,

ogórek ,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1275

Białko:51,69g

Tłuszcze:57,64g

Węglowodany:121,37g

ŚNIADANIE

Gratka truskawkowa

Nr:7

OBIAD

Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka w sosie koperkowym,ziemniaki,fasolka szparagowa,kompot.

Nr:1,7,9

 

ŚRODA 15.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Bułka grahamka z masłem,pasta jajeczna ze szczypiorkiem,kawa inka,herbata z cytryną.

Nr:1,3,7

Kcal:1140

Białko:50,64g

Tłuszcze:58,67g

Węglowodany:193,28g

ŚNIADANIE II

Jogus waniliowy

Nr:1

OBIAD

Zupa kalafiorowa,pieczeń rzymska,ziemniaki,

marchewka z groszkiem,kompot.

Nr:1,7,9

 

CZWARTEK 16.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kluskami.Pieczywo mieszane

z masłem,wedlina wieprzowa,ser żółty,papryka czerwona i zółta,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1169

Białko:47,90g

Tłuszcze:48,90g

Węglowodany:155,32g

ŚNIADANIE II

Banan

 

OBIAD

Krupnik z kaszą,pulpety drobiowe w sosie własnym,makaron muszelki,surówka z czerwonej kapusty,kompot.

Nr:1,7,9

 

PIĄTEK 17.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem ,kakao,herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:1166

Białko:52,42g

Tłuszcze:43,35g

Węglowodany:145,26g

ŚNIADANIE II

Jabłko

 

OBIAD

Zupa fasolowa,filet z dorsza w jarzynach,kasza gryczana,ogórek kiszony, herbata owocowa.

 

Nr:1,4,7,9

 

 

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 06.03.2023R DO DNIA 10.03.2023R

Alergeny występujące w posiłkach:

(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)

1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne

10.Nasiona sezamu i produkty pochodne

11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu

na So2

12. Łubin i produkty pochodne

13. Mięczaki i produkty jego pochodne

14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca

JADŁOSPIS OD DNIA 06.03.2023 DO DNIA 10.03.2023(ŻŁOBEK)

 

PONIEDZIAŁEK 06.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.

Bułka grahamka z masłem,wędlina drobiowa,

ser żółty,pomidor,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:810

Białko:26,10g

Tłuszcze:26,81g

Węglowodany:

88,99g

ŚNIADANIE II

Sok marchwiowo-jabłkowy

 

OBIAD

Żurek z jajkiem i kiełbasą,pieczywo,

łazanki z kapusta,herbata z cytryną.

Nr:1,3,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt truskawkowy

Nr:7

 

 

WTOREK 07.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi.

Pieczywo mieszane z masłem,serek owocowy Danio,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:806

Białko:31,31g

Tłuszcze:18,13g

Węglowodany:

129,67g

ŚNIADANIE II

Banan

 

OBIAD

Zupa koperkowa,kotlet mielony,ziemniaki,

buraczki zasmażane,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Krem z kaszy manny

Nr:7

 

ŚRODA 08.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami żytnimi.Pieczywo mieszane z masłem,szynka wieprzowa,ogórek kiszony,papryka czerwona,herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:878

Białko:27,19g

Tłuszcze:26,80g

Węglowodany:

140,10g

ŚNIADANIE II

Jogurt waniliowy

Nr:7

OBIAD

Zupa brokułowa,risotto z kurczaka

w warzywach,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Gruszka pieczona

 

 

Czwartek 09.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatami owsianymi.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina z indyka,

pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

 

Kcal:808

Białko:37,90g

Tłuszcze:30,64g

Węglowodany:

92,30g

ŚNIADANIE II

Jabłko

 

OBIAD

Krupnik ryżowy,gołabki w sosie pomidorowym,

ziemniaki,kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Jogurt waniliowy

Nr:7

 

PIĄTEK 10.03.2023

 

Kcal:750

Białko:33,77g

Tłuszcze:18,95g

Węglowodany:

106,86g

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z białej fasoli,ogórek kiszony,herbata z cytryną.

Nr:1,7

ŚNIADANIE II

Kisiel do picia owocowy (truskawkowy)

Nr:1

OBIAD

Barszcz ukraiński,filet z morszczuka

w jarzynach ,kasza jęczmienna,ogórek kiszony,

kompot

Nr:1,4,7

PODWIECZOREK

Jogurt naturalny ,banan

Nr:7

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 06.03.2023 DO DNIA 10.03.2023 (PRZEDSZKOLE)

 

PONIEDZIAŁEK 06.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Bułka grahamka z masłem,wędlina drobiowa,

ser żółty,pomidor,kawa inka,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1274

Białko:48,56g

Tłuszcze:53,51g

Węglowodany:136,29g

ŚNIADANIE II

Sok marchwiowo-jabłkowy

 

OBIAD

Żurek z jajkiem i kiełbasą,pieczywo,

łazanki z kapusta,herbata z cytryną.

Nr:1,7,9

 

 

WTOREK 07.03.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem,serek owocowy Danio,kakao,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1263

Białko:45,91g

Tłuszcze:52,72g

Węglowodany:150,15g

ŚNIADANIE II

Banan

 

OBIAD

Zupa koperkowa,kotlet mielony,ziemniaki,

buraczki zasmażane,kompot.

Nr:1,7,9

 

ŚRODA 08.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami żytnimi.Pieczywo mieszane z masłem,szynka wieprzowa,ogórek kiszony,papryka czerwona,herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:1144

Białko:47,19g

Tłuszcze:46,16g

Węglowodany:

161,33g

ŚNIADANIE II

Jogurt waniliowy

Nr:7

OBIAD

Zupa brokułowa,risotto z kurczaka w warzywach,kompot.

Nr:1,7,9

 

CZWARTEK 09.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatami owsianymi.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina z indyka,

pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1235

Białko:49,47g

Tłuszcze:42,33g

Węglowodany:175,10g

ŚNIADANIE II

Jabłko

 

OBIAD

Krupnik ryżowy,gołabki w sosie pomidorowym,

ziemniaki,kompot.

 

Nr:1,7,9

 

PIĄTEK 10.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z białej fasoli,ogórek kiszony,herbata z cytryną.

Nr:1,3,7

Kcal:1226

Białko:53,83g

Tłuszcze:39,27g

Węglowodany:163,72g

ŚNIADANIE II

Mus owocowy

 

OBIAD

Barszcz ukraiński,filet z morszczuka

w jarzynach ,kasza jęczmienna,ogórek kiszony,

kompot

Nr:1,4,7,9

 

JADŁOSPIS OD DNIA 27.02.2023R DO DNIA 03.03.2023R

Alergeny występujące w posiłkach:

(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)

1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne

10.Nasiona sezamu i produkty pochodne

11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu

na So2

12. Łubin i produkty pochodne

13. Mięczaki i produkty jego pochodne

14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 27.02.2023 DO DNIA 03.03.2023(ŻŁOBEK)

 

PONIEDZIAŁEK 27.02.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z musli owocowe bez cukru

Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa,

ogórek kiszony,herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:892

Białko:32,19g

Tłuszcze:31,84g

Węglowodany:

114,18g

 

ŚNIADANIE II

Wafle truskawkowe

Nr:1

OBIAD

Zarzutka z kiszonej kapusty, naleśniki z serem, herbata owocowa.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Sałatka wielowarzywna

Nr:1,7

 

WTOREK 28.02.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jaglana.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa, papryka ,ogórek,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:849

Białko:27,94g

Tłuszcze:31,22g

Węglowodany:

113,85g

ŚNIADANIE

Jogurt truskawkowy Gratka

Nr:7

OBIAD

Zupa kalafiorowa,gulasz wieprzowy,kasza jęczmienna,surówka z buraków z jabłkiem,kompot

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Sok marchwiowo-owocowy

 

 

ŚRODA 01.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Bułka z masłem,twarożek na słodko,wędlina wieprzowa ,szczypiorek,kawa inka,

herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

 

Kcal:990

Białko:51,90g

Tłuszcze:30,85g

Węglowodany:

141,00g

ŚNIADANIE II

Joguś waniliowy

Nr:7

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem ,filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym,kasza bulgur,surówka

z marchewki,kompot

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Gruszka

 

 

CZWARTEK 02.03.2023

 

Kcal:722

Białko:27,11g

Tłuszcze:13,82g

Węglowodany:

100,40g

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina wieprzowa,

szczypiorkiem, herbata z cytryną.

Nr:1,7

ŚNIADANIE II

Jabłko pieczone

 

OBIAD

Zupa groszkowa, spaghetii mięsno-warzywne,

herbata owocowa.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Biszkopty,jogurt naturalny

Nr:1,7

 

 

PIĄTEK 03.03.2023

 

 

 

 

Kcal:755

Białko:40,75g

Tłuszcze:23,64g

Węglowodany:

100,68g

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna,

herbata cytryną.

Nr:1,3,4,7

ŚNIADANIE II

Mus owocowy z bananem

 

OBIAD

Zupa jarzynowa, kopytka serowe,

kompot.

Nr:1,7,9

PODWIECZOREK

Maślanka jagodowa

Nr:7

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 27.02.2023 DO DNIA 03.03.2023 (PRZEDSZKOLE)

 

 

PONIEDZIAŁEK 27.02.2023

Alergeny

Wartość odżywcza

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z musli owocowe bez cukru

Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa,

ogórek kiszony,herbata z cytryną

Nr:1,7

 

Kcal:1086

Białko:40,45g

Tłuszcze:41,55g

Węglowodany:164,32g

ŚNIADANIE II

Wafle truskawkowe

Nr:1

OBIAD

Zarzutka z kiszonej kapusty,naleśniki z serem, herbata owocowa.

Nr:1,7,9

 

WTOREK 28.02.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa, papryka ,ogórek,kakao,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1022

Białko:39,75g

Tłuszcze:35,92g

Węglowodany:135,23g

ŚNIADANIE

Jogurt truskawkowy Gratka

Nr:7

OBIAD

Zupa kalafiorowa,gulasz wieprzowy,kasza jęczmienna,surówka z buraków z jabłkiem,kompot

Nr:1,7,9

 

ŚRODA 01.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Bułka z masłem,twarożek na słodko,kawa inka, herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1287

Białko:49,47g

Tłuszcze:40,41g

Węglowodany:181,00g

ŚNIADANIE II

Jogurt waniliowy

Nr:7

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem ,filet z indyka

w sosie słodko-kwaśnym,kasza bulgur,surówka

z marchewki,kompot

Nr:1,7,9

 

CZWARTEK 02.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina wieprzowa,

szczypiorkiem,ser żółty,kawa inka, herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:1226

Białko:45,83g

Tłuszcze:34,68g

Węglowodany:171,23g

ŚNIADANIE II

Jabłko /marchewka

 

OBIAD

Zupa groszkowa, spaghetii mięsno-warzywne,

herbata owocowa.

Nr:1,7,9

 

PIĄTEK 03.03.2023

 

 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi

Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna,

herbata cytryną.

Nr:1,3,4,7

Kcal:1308

Białko:63,09g

Tłuszcze:51,54g

Węglowodany:149,42g

ŚNIADANIE II

Sok marchwiowo-owocwy

 

OBIAD

Zupa jarzynowa, kopytka serowe,

kompot.

Nr:1,7,9