JADŁOSPIS OD DNIA 27.03.2023R DO DNIA 31.03.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 27.03.2023 DO DNIA 31.03.2023(ŻŁOBEK)
|
PONIEDZIAŁEK 27.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:812 Białko:34,47g Tłuszcze:36,22g Węglowodany: 87,78g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko pieczone |
|
|
OBIAD |
Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Budyń śmietankowy |
Nr:7 |
|
|
WTOREK 28.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiow,ogórek ,rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:838 Białko:31,90g Tłuszcze:23,45g Węglowodany: 138,30g |
ŚNIADANIE |
Jogurt waniliowy |
Nr7 |
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa, wieprzowina mielona z warzywami,kasza bulgur,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Kisiel owocowy truskawka |
Nr:1 |
|
|
ŚRODA 29.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:881 Białko:44,05g Tłuszcze:22,62g Węglowodany: 103,91g |
ŚNIADANIE II |
Sok marchwiowo-jabłkowy |
|
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,kotlet mielony drobiowy, ziemniaki,surówka z pekinskiej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Budyń czekoladowy |
Nr;1,7 |
|
|
Czwartek 30.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,twarożek ze szczypiorkiem, kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1090 Białko:48,40g Tłuszcze:56,32g Węglowodany: 150,56g |
ŚNIADANIE II |
Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,bitki w sosie chrzanowym, kasza jeczmienna,surówka z pora i marchewki, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt owocowy |
Nr:7 |
|
|
PIĄTEK 31.03. 2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli,szczypiorek, herbata z cytryną. |
Nr:1,3,4,7 |
Kcal:706 Białko:33,62g Tłuszcze:14,89g Węglowodany: 109,52g |
ŚNIADANIE II |
Marchew/Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa fasolowa,nalesniki z serem,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
JADŁOSPIS OD DNIA 27.03.2023 DO DNIA 31.03.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
PONIEDZIAŁEK 27.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:919 Białko:35,38g Tłuszcze:46,86g Węglowodany:136,14g |
ŚNIADANIE II |
Banan |
|
|
OBIAD |
Zupa wiejska, ryż z jabłkami i bitą śmietaną,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
WTOREK 28.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiow,ogórek ,rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1036 Białko:44,15g Tłuszcze:50,31g Węglowodany:128,54g |
ŚNIADANIE |
Jogurt waniliowy |
Nr7 |
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa, wieprzowina mielona z warzywami,kasza bulgur,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 29.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1078 Białko:46,63g Tłuszcze:37,98g Węglowodany:143,27g |
ŚNIADANIE II |
Sok marchwiowo-jabłkowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,kotlet drobiowy mielony,ziemniaki, surówka z pekinskiej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 30.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem, kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1617 Białko:63,81g Tłuszcze:62,51g Węglowodany:199,04g
|
ŚNIADANIE II |
Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,bitki w sosie chrzanowym, kasza jeczmienna,surówka z pora i marchewki, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 31.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli, szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr;1,3,4,7 |
Kcal:1256 Białko:64,60g Tłuszcze:41,70g Węglowodany:160,29g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa fasolowa,nalesniki z serem, kompot. |
Nr:1,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 20.03.2023R DO DNIA 24.03.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 20.03.2023 DO DNIA 24.03.2023(ŻŁOBEK)
|
PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:772 Białko:33,37g Tłuszcze:35,68g Węglowodany: 80,12g |
ŚNIADANIE II |
Banan |
|
|
OBIAD |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty,makaron z serem, kompot |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Krem z kaszy manny |
Nr:7 |
|
|
WTOREK 21.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiow,ogórek ,rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:773 Białko:29,56g Tłuszcze:28,30g Węglowodany: 96,43g |
ŚNIADANIE |
Jogurt naturalny ,biszkopty |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana ,ogórek kiszony, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jabłko |
|
|
|
ŚRODA 22.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:881 Białko:44,05g Tłuszcze:22,62g Węglowodany: 103,91g |
ŚNIADANIE II |
Sok marchwiowo-jabłkowy |
|
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,kotlet siekany drobiowy, ziemniaki,surówka z pekinskiej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Budyń czekoladowy |
Nr;1,7 |
|
|
Czwartek 23.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,serek Danio, kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1090 Białko:48,40g Tłuszcze:56,32g Węglowodany: 150,56g |
ŚNIADANIE II |
Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Zupa pomidorwa z makaronem,gulasz wieprzowy w sosie własnym, ziemniaki,surówka z marchewki i pora,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt owocowy |
Nr:7 |
|
|
PIĄTEK 24.03. 2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli,ogórek kiszony, herbata z cytryną. |
Nr:1,3,4,7 |
Kcal:803 Białko:33,71g Tłuszcze:36,57g Węglowodany: 87,99g |
ŚNIADANIE II |
Jogus waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Barszcz czerwony z jakiem,pieczywo,kopytka serowe, herbata z cytryną. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Mus marchwiowo-owocowy |
|
JADŁOSPIS OD DNIA 20.03.2023 DO DNIA 24.03.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1054 Białko:47,45g Tłuszcze:42,27g Węglowodany:172,62g |
ŚNIADANIE II |
Banan |
|
|
OBIAD |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty,makaron z serem, kompot |
Nr:1,7,9 |
|
|
WTOREK 21.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa , ogórek ,rzodkiewka,ser żółty,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1089 Białko:48,43g Tłuszcze:38,07g Węglowodany:133,97g |
ŚNIADANIE |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana ,ogórek kiszony, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 22.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa,ser żółty,ogórek kiszony, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1078 Białko:46,63g Tłuszcze:37,98g Węglowodany:143,27g |
ŚNIADANIE II |
Sok marchwiowo-jabłkowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,kotlet siekany drobiowy, ziemniaki,surówka z pekinskiej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 23.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,serek Danio, kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1617 Białko:63,81g Tłuszcze:62,51g Węglowodany:199,04g
|
ŚNIADANIE II |
Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Zupa pomidorwa z makaronem,gulasz wieprzowy w sosie własnym, ziemniaki,surówka z marchewki i pora,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 24.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli, ogórek kiszony,herbata z cytryną. |
Nr;1,3,4,7 |
Kcal:1200 Białko:52,18g Tłuszcze:47,27g Węglowodany:132,45g |
ŚNIADANIE II |
Joguś waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Barszcz czerwony z jakiem,pieczywo,kopyka serowe, herbata z cytryną. |
Nr:1,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 13.03.2023R DO DNIA 17.03.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 13.03.2023 DO DNIA 17.03.2023(ŻŁOBEK)
|
Poniedziałek 13.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Kakao na mleku z miodem. Pieczywo mieszane z masłem ,szynka drobiowa z indyka,pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:826 Białko:24,14g Tłuszcze:25,99g Węglowodany: 122,82g |
ŚNIADANIE II |
Marchewka |
|
|
OBIAD |
Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną,herbata z cytryną. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
|
Wtorek 14.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi. Pieczywo mieszane z masłem,paszet wieprzowy, ogórek ,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:997 Białko:41,92g Tłuszcze:38,83g Węglowodany: 119,90g
|
ŚNIADANIE |
Gratka truskawkowa |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka w sosie koperkowym,ziemniaki,fasolka szparagowa,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Banan |
|
|
|
ŚRODA 15.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą manną. Bułka grahamka z masłem,dżem 100% truskawka jajecznica ze szczypiorkiem,herbata z cytryną. |
Nr:1,3,7 |
Kcal:973 Białko:27,21g Tłuszcze:35,78g Węglowodany: 119,42g |
ŚNIADANIE II |
Jogus waniliowy |
Nr;7 |
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,pieczeń rzymska,ziemniaki, marchewka z groszkiem,kompot. |
Nr:1,4,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jabłko pieczone |
|
|
|
CZWARTEK 16.03.2023 |
|
Kcal:806 Białko:34,86g Tłuszcze:21,92g Węglowodany: 127,70g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kluskami.Pieczywo mieszane z masłem,wedlina wieprzowa,ser żółty,papryka czerwona i zółta,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Banan |
|
|
OBIAD |
Krupnik z kaszą,pulpety drobiowe w sosie własnym,makaron muszelki,surówka z czerwonej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt naturalny,biszkopty |
Nr;1,7 |
|
|
PIĄTEK 17.03.2023 |
|
Kcal:812 Białko:50,02g Tłuszcze:24,95g Węglowodany: 108,07g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem ,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Jogurt owocowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa fasolowa,filet z dorsza w jarzynach,kasza gryczana,ogórek kiszony, herbata owocowa. |
Nr:1,4,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Sałatka owocowa |
|
JADŁOSPIS OD DNIA 13.03.2023 DO DNIA 17.03.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
Poniedziałek 13.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Kakao na mleku z miodem. Pieczywo mieszane z masłem ,szynka drobiowa z indyka,pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:997 Białko:40,45g Tłuszcze:39,12g Węglowodany:129,31g |
ŚNIADANIE II |
Marchewka |
|
|
OBIAD |
Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną,herbata z cytryną. |
Nr:1,7,9 |
|
|
WTOREK 14.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi. Pieczywo mieszane z masłem,paszet wieprzowy, ogórek ,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1275 Białko:51,69g Tłuszcze:57,64g Węglowodany:121,37g |
ŚNIADANIE |
Gratka truskawkowa |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka w sosie koperkowym,ziemniaki,fasolka szparagowa,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 15.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka z masłem,pasta jajeczna ze szczypiorkiem,kawa inka,herbata z cytryną. |
Nr:1,3,7 |
Kcal:1140 Białko:50,64g Tłuszcze:58,67g Węglowodany:193,28g |
ŚNIADANIE II |
Jogus waniliowy |
Nr:1 |
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,pieczeń rzymska,ziemniaki, marchewka z groszkiem,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 16.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kluskami.Pieczywo mieszane z masłem,wedlina wieprzowa,ser żółty,papryka czerwona i zółta,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1169 Białko:47,90g Tłuszcze:48,90g Węglowodany:155,32g |
ŚNIADANIE II |
Banan |
|
|
OBIAD |
Krupnik z kaszą,pulpety drobiowe w sosie własnym,makaron muszelki,surówka z czerwonej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 17.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem ,kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1166 Białko:52,42g Tłuszcze:43,35g Węglowodany:145,26g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa fasolowa,filet z dorsza w jarzynach,kasza gryczana,ogórek kiszony, herbata owocowa. |
Nr:1,4,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 06.03.2023R DO DNIA 10.03.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 06.03.2023 DO DNIA 10.03.2023(ŻŁOBEK)
|
PONIEDZIAŁEK 06.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Bułka grahamka z masłem,wędlina drobiowa, ser żółty,pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:810 Białko:26,10g Tłuszcze:26,81g Węglowodany: 88,99g |
ŚNIADANIE II |
Sok marchwiowo-jabłkowy |
|
|
OBIAD |
Żurek z jajkiem i kiełbasą,pieczywo, łazanki z kapusta,herbata z cytryną. |
Nr:1,3,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt truskawkowy |
Nr:7 |
|
WTOREK 07.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi. Pieczywo mieszane z masłem,serek owocowy Danio,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:806 Białko:31,31g Tłuszcze:18,13g Węglowodany: 129,67g |
ŚNIADANIE II |
Banan |
|
|
OBIAD |
Zupa koperkowa,kotlet mielony,ziemniaki, buraczki zasmażane,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Krem z kaszy manny |
Nr:7 |
|
|
ŚRODA 08.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami żytnimi.Pieczywo mieszane z masłem,szynka wieprzowa,ogórek kiszony,papryka czerwona,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:878 Białko:27,19g Tłuszcze:26,80g Węglowodany: 140,10g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa brokułowa,risotto z kurczaka w warzywach,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Gruszka pieczona |
|
|
|
Czwartek 09.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatami owsianymi. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina z indyka, pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:808 Białko:37,90g Tłuszcze:30,64g Węglowodany: 92,30g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,gołabki w sosie pomidorowym, ziemniaki,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
|
PIĄTEK 10.03.2023 |
|
Kcal:750 Białko:33,77g Tłuszcze:18,95g Węglowodany: 106,86g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z białej fasoli,ogórek kiszony,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Kisiel do picia owocowy (truskawkowy) |
Nr:1 |
|
OBIAD |
Barszcz ukraiński,filet z morszczuka w jarzynach ,kasza jęczmienna,ogórek kiszony, kompot |
Nr:1,4,7 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt naturalny ,banan |
Nr:7 |
|
JADŁOSPIS OD DNIA 06.03.2023 DO DNIA 10.03.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
PONIEDZIAŁEK 06.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka z masłem,wędlina drobiowa, ser żółty,pomidor,kawa inka,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1274 Białko:48,56g Tłuszcze:53,51g Węglowodany:136,29g |
ŚNIADANIE II |
Sok marchwiowo-jabłkowy |
|
|
OBIAD |
Żurek z jajkiem i kiełbasą,pieczywo, łazanki z kapusta,herbata z cytryną. |
Nr:1,7,9 |
|
WTOREK 07.03.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,serek owocowy Danio,kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1263 Białko:45,91g Tłuszcze:52,72g Węglowodany:150,15g |
ŚNIADANIE II |
Banan |
|
|
OBIAD |
Zupa koperkowa,kotlet mielony,ziemniaki, buraczki zasmażane,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 08.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami żytnimi.Pieczywo mieszane z masłem,szynka wieprzowa,ogórek kiszony,papryka czerwona,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1144 Białko:47,19g Tłuszcze:46,16g Węglowodany: 161,33g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa brokułowa,risotto z kurczaka w warzywach,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 09.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatami owsianymi. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina z indyka, pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1235 Białko:49,47g Tłuszcze:42,33g Węglowodany:175,10g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,gołabki w sosie pomidorowym, ziemniaki,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 10.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z białej fasoli,ogórek kiszony,herbata z cytryną. |
Nr:1,3,7 |
Kcal:1226 Białko:53,83g Tłuszcze:39,27g Węglowodany:163,72g |
ŚNIADANIE II |
Mus owocowy |
|
|
OBIAD |
Barszcz ukraiński,filet z morszczuka w jarzynach ,kasza jęczmienna,ogórek kiszony, kompot |
Nr:1,4,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 27.02.2023R DO DNIA 03.03.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 27.02.2023 DO DNIA 03.03.2023(ŻŁOBEK)
|
PONIEDZIAŁEK 27.02.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z musli owocowe bez cukru Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa, ogórek kiszony,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:892 Białko:32,19g Tłuszcze:31,84g Węglowodany: 114,18g
|
ŚNIADANIE II |
Wafle truskawkowe |
Nr:1 |
|
OBIAD |
Zarzutka z kiszonej kapusty, naleśniki z serem, herbata owocowa. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Sałatka wielowarzywna |
Nr:1,7 |
|
|
WTOREK 28.02.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglana. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa, papryka ,ogórek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:849 Białko:27,94g Tłuszcze:31,22g Węglowodany: 113,85g |
ŚNIADANIE |
Jogurt truskawkowy Gratka |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,gulasz wieprzowy,kasza jęczmienna,surówka z buraków z jabłkiem,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Sok marchwiowo-owocowy |
|
|
|
ŚRODA 01.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka z masłem,twarożek na słodko,wędlina wieprzowa ,szczypiorek,kawa inka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:990 Białko:51,90g Tłuszcze:30,85g Węglowodany: 141,00g |
ŚNIADANIE II |
Joguś waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z makaronem ,filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym,kasza bulgur,surówka z marchewki,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Gruszka |
|
|
|
CZWARTEK 02.03.2023 |
|
Kcal:722 Białko:27,11g Tłuszcze:13,82g Węglowodany: 100,40g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina wieprzowa, szczypiorkiem, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Jabłko pieczone |
|
|
OBIAD |
Zupa groszkowa, spaghetii mięsno-warzywne, herbata owocowa. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Biszkopty,jogurt naturalny |
Nr:1,7 |
|
|
PIĄTEK 03.03.2023 |
|
Kcal:755 Białko:40,75g Tłuszcze:23,64g Węglowodany: 100,68g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna, herbata cytryną. |
Nr:1,3,4,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Mus owocowy z bananem |
|
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa, kopytka serowe, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Maślanka jagodowa |
Nr:7 |
JADŁOSPIS OD DNIA 27.02.2023 DO DNIA 03.03.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
PONIEDZIAŁEK 27.02.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z musli owocowe bez cukru Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa, ogórek kiszony,herbata z cytryną |
Nr:1,7 |
Kcal:1086 Białko:40,45g Tłuszcze:41,55g Węglowodany:164,32g |
ŚNIADANIE II |
Wafle truskawkowe |
Nr:1 |
|
OBIAD |
Zarzutka z kiszonej kapusty,naleśniki z serem, herbata owocowa. |
Nr:1,7,9 |
|
|
WTOREK 28.02.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa, papryka ,ogórek,kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1022 Białko:39,75g Tłuszcze:35,92g Węglowodany:135,23g |
ŚNIADANIE |
Jogurt truskawkowy Gratka |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,gulasz wieprzowy,kasza jęczmienna,surówka z buraków z jabłkiem,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 01.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka z masłem,twarożek na słodko,kawa inka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1287 Białko:49,47g Tłuszcze:40,41g Węglowodany:181,00g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z makaronem ,filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym,kasza bulgur,surówka z marchewki,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 02.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,wędlina wieprzowa, szczypiorkiem,ser żółty,kawa inka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1226 Białko:45,83g Tłuszcze:34,68g Węglowodany:171,23g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko /marchewka |
|
|
OBIAD |
Zupa groszkowa, spaghetii mięsno-warzywne, herbata owocowa. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 03.03.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna, herbata cytryną. |
Nr:1,3,4,7 |
Kcal:1308 Białko:63,09g Tłuszcze:51,54g Węglowodany:149,42g |
ŚNIADANIE II |
Sok marchwiowo-owocwy |
|
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa, kopytka serowe, kompot. |
Nr:1,7,9 |